KISS KISS

Jeg har bosatt meg i et land hvor de kysser hverandre i vilden sky; noen ganger på ett kinn, andre ganger begge og innimellom flere runder! Hvordan man vet hvor mange? «Det kommer an på situasjonen, du føler deg frem», uten at noen noensinne har kunnet klargjøre dette fenomenet noe nærmere for meg og som for mitt vedkommende resulterer i dyp angst hver gang jeg møter folk jeg både kjenner og ikke kjenner.

I fare for både springskalle og brukket neste, prøver jeg meg frem med litt sånn boksekampaktige bevegelser og hodet forsiktig fra side til side for å føle på vedkommende jeg interaksjonerer med sine intensjoner. Jeg blir like psykisk utladet hver gang av å lure på hva jeg skal gjøre eller ikke gjøre, redd for å fornærme om jeg gjør det ene eller det andre. Ofte smasker de allerede ved første møte, noe som etterlater meg perpleks og min private sfære en smule invadert.

I begynnelsen prøvde jeg meg med vanlig håndtrykk ved førstegangs møte, men ble raskt satt i en bås som sjokkerte meg på alle plan. Det er nemlig visstnok slik at enkelte menn med arabisk opprinnelse nekter sine fruer å bedrive denne intimkontakten spesielt da med andre menn. Joda, min mann tilhører nettopp denne etniske gruppen, noe som automatisk gjorde at jeg i enkelte andres øyne ble en slik stakkars frue som fikk deres misforståtte sympati – underkuet og uselvstendig som jeg angivelig måtte være. Det er en bås jeg trives svært dårlig i. Ikke bare fordi min mann slett ikke er slik og det er urettferdig at han skal fremstilles sånn på grunn av hvor han kommer fra i verden, men også fordi det sier veldig mye om deres oppfatning av meg. Jeg er hverken underkuet eller uselvstendig, men smasking på fremmede kan du få billig for meg av den enkle grunn at jeg ikke liker det fordi jeg ikke er vant til det der jeg kommer fra.

Jeg spurte mannen min hvilke kyssekriterier han operer etter i jobb sammenheng, og ifølge ham velger du selv hvem du vil kysse på, men det er også visse regler. Sjefen din er for eksempel utelukket helt til vedkommende selv tar initiativet, da er det greit. Dette gjelder også dersom noen er eldre enn deg. Plassering i hierarkiet og alder er altså noe håndfast jeg kan forholde meg til, såfremt jeg har disse opplysningene når det kysses skal. Mannen min praktiserer hovedsaklig etter ’hvem-han-liker’ prinsippet; dessuten aldri mannlige kollegaer på jobb. Men dersom han treffer på enkelte av disse mannlige kollegaene i en festlig sammenheng, kan det godt tenkes. Enkelte kvinnelige kollegaer på jobb ja, mens andre nei. Ellers er det ikke noe han tenker så mye over. Og jeg sitter igjen akkurat like klok.

Jeg savner de gode forutsigbare klemmene, de faste handtrykkene eller rett og slett et ’heia’ uten komplikasjoner. Her til lands er det ingen regler, ingen forutsigbarehet, bare et regelrett kysseanarki.

Bisous

Reklamer

8 kommentarer om “KISS KISS

 1. Kysseanarki! Herlig 😀

  Sitter her og humrer for meg selv. Denne skikken er jo skikkelig pussig for avstandsglade nordmenn. Bare det å skulle hilses på den måten av DEG var jo merkelig for min del! Men nå er kanskje jeg i overkant beskyttende ovenfor privatsfæren min da…

  Kjenner også igjen det der med å kjenne seg psykisk utlada etter slike ting. Heavy!

  Liker

  1. Tusen takk for kommentar!

   Skulle en tur innom jobben til ektemannen for et par dager siden, og stresset skikkelig med tanke paa denne (u)skikken! Vil jo helst ikke fornaerme noen og heller ikke bli satt i noen baas vedrörende hvorfor jeg gjör det ene eller det andre..

   Dessuten, er de ikke redd for svineinfluensaen, tenker naa jeg ;D

   Liker

 2. Sier meg ening med Eekageek… Blir en smule forvirret når jeg plutselig skal kysses av min svoger. Og siden jeg ikke ser dere så ofte kommer det like overraskende på meg hver gang 😀

  Liker

 3. Ja! her er forvirringen like stor hver gang… Meldte meg opp til studiene idag og traff saavidt paa rektor i samme slengen. Da han ankom administrasjonen, tok han hele kysse runden paa ca. 8 damer. Jeg skjönte heldigvis at i denne situasjonen var ikke jeg blant de han tenkte aa kysse paa ettersom jeg bare er en ubetydelig student!

  Liker

 4. Hihi, veldig morsomt! Nok en ting som er litt lettere i Italia og i spansktalende land: italienere og spanjoler gir to kyss, og den eneste forskjellen (tror jeg hvertfall!) er hvilket kinn de begynner med. Latinamerikanere gir stort sett bare ett saa det er ogsaa ganske lett. Puh, heldige meg! 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s