I’ve got mail!

Den ligger der og venter. Det har den gjort ganske lenge nå. Stirrer på meg med anklagende blikk. Dagene går og det blir ikke noe lettere å skride til verket. Tvert imot. Fingrene blir tunge bare ved tanken. Hjertet slår litt raskere. Det skorter ikke på verken gode eller dårlige unnskyldninger for at den ikke får den oppmerksomheten den burde fått. For lenge siden. Skal bare ditt. Skal bare datt. Det er alltid noe å ta seg til. Det er alltid noe man kan finne på. Og så begraver jeg hodet godt ned i sanden bare litt til. Der er det bestandig godt å være. Behaglig blottet for det faktum at jeg gjør meg selv en bjørnetjeneste.

Det er fristende å la den gå i glemmeboken. Trykke på ”delete” og la livet gå videre sin vante gang.

Men den ligger der fortsatt. Og har ikke tenkt å gå sin vei. Den lar meg ikke slippe unna, men vet at jeg trenger å gjøre dette. Den vet at jeg trenger å gjøre dette mye oftere enn jeg gjør per i dag. Slik at det etter hvert blir en vane. At det blir lettere. Så lett at jeg ikke tenker over det en gang. At jeg ikke bryr meg om det ikke blir perfekt. At det er helt i orden å gjøre feil.

Okei. Jeg skal gjøre det. Jeg skal gjøre det nå. Med én eneste gang! Jeg lover. Jeg skal svare på e-posten jeg mottok for flere uker siden fra en av foreleserne mine fra i fjor. På fransk. Jeg trenger ikke skrive som Voltaire. L’Académie française kommer ikke til å henge ut min grammatiske inkompetanse til alles spott og spe. Kardinal Richelieu sine etterkommere har andre og mye viktigere ting å ta seg til ville jeg tro. Noe håp om medlemskap blant Les immortels har jeg uansett gitt opp for lenge siden.

Så nå skrider jeg herved til verket klar til dyst med ørliten hjertebank og skjelvende hender. Samt ett par tykke ordbøker på bordet.

Reklamer

8 kommentarer om “I’ve got mail!

 1. Bra jobba, Hege!
  Nå gjenstår bare send-knappen..?
  Fornøyelig beskrivelse av prestasjons «angst» – og hvem som sjekker grammatikken…
  Klem fra Siri

  Liker

  1. Tusen takk for kjempehyggelig kommentar, Siri!

   Nå er e-posten skrevet, og – sendt! Jeg er veldig stolt av både meg selv og resultatet, men må jo også takke deg for god motivasjon ved forrige telefonsamtale 😀

   Klem til deg

   Liker

  1. Veldig sant… Det er jo mye det jeg ønsker å vise med denne bloggen, at det er nettopp dét integreringsprosessen handler om – dag etter dag. Små ting som man tar for gitt når man befinner seg i sin egen kultur, blir til milepæler når man flytter til et annet land. Jeg sliter med slike små ting til tross for at jeg er en såkalt priviligert innvandrer med høyere utdanning og normalt sett ingen problemer med det skriftlige på mitt eget språk. Så jeg gjentar det jeg har sagt mange ganger før her inne, at jeg har dyp respekt for mennesker som har måttet flykte fra sitt eget land, ofte til en kultur og et språk som er veldig forskjellig!

   Tusen takk for kommentar, det setter jeg veldig stor pris på 😀

   Liker

 2. Noe jeg har opplevd selv : når jeg begynte lenge siden å ta kurs i svensk på det Svenska Institutet i Paris (en vakker byggning, for øvrig !) traff jeg en svensk jente som studerte fransk i Paris, og var interesserte i språk utveksling.
  I løpet av semesteret, vi traff minst en gang hver uke, og vi brukte den tiden med å snakke halvparten på fransk og halv på svensk.

  Vi begge to fant stor fordeler i denne utvekslingen, selv om vårt nivå på hverandres språk var helt ubalansert : hun snakket helt bra, men savnet mange små nyanser, mens jeg bare begynte med språket. Allikevel var det viktig for hver av oss at det fantes noen som kunne ta tid for å forklare forskjellige sanser til et ord eller uttrykk, når vi var usikre om hvordan de må brukes.
  Det hjalp oss begge å gjøre store fremskritt (selv om jeg har omkring alt glemt av min svensken etterpå, men det er ikke poenget!)

  I tilfelle du har interesse i en slik skriflig utveksling, og om du leter etter tips eller forklaringer om fransken (for å fortsatte å skrive flere e-mails i fremtiden, for eksampel), kan du gjerne sende meg e-mails (eller på fb, eller hvorsomhelst) med spørsmål eller forsøker. Jeg skal gjerne svare og gi deg min mening.
  Til gjengjeld ville jeg helt gjerne få, av og til, noe råd og rettelser om det jeg prøver å skrive med min svak norsk.

  Om du har lyst, er det opp til deg. C’est gratuit, et sans engagement !
  (mailadressen min er san.der at hotmail dot fr).

  Liker

 3. Synes du er riktig så dyktig!

  Regner med at den mailen var særdeles velskrevt og korrekt formulert mht språk! 😀

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s