J’aime la vie!

Hele overarmen er blå.

”Rød. Man blir ikke blå, man blir rød.” Korrigerer mannen som vet alt. Eller kverulanten som det heter på godt norsk.

”Nei, blå.” Korrigerer jeg tilbake. Enkelte dager kan jeg ikke si ett ord før det må debatteres. Jeg tror han elsker å være uenig. Ikke i de store tingene, neida, der er vi så enige, så enige. Men i de små, idiotiske uvesentlighetene. Som for eksempel dette. Så bryter han ut i typisk, helhjertet latter.

”Dere er jo hvite! Selvfølgelig blir dere blå!” Han slår seg godt på låret. Ja, så var nå det også veldig morsomt. Pass på at du ikke blir rød, du, på det stakkars låret ditt.

Så har jeg i hvert fall konsensus for at armen er blå. Billedlig altså. Jeg klyper meg i den stakkars overarmen min nonstop. Tenker at det er for godt til å være sant. At snart så våkner jeg fra denne deilige drømmen. For vi reiste midt i natten. Med ull innerst og tykke klær utenpå. Det sluddet på motorveien og gradestokken hadde krøpet så vidt over null. Bare noen timer senere befinner vi oss på buss fra flyplass i solsteik og svart kåpe, svart høyhalset genser og svarte skinnstøvletter. Ikke noe sjakkantrekk. Heldigvis for fem kofferter med sommerklær.

Deilig drøm har selvsagt pauseknapp. Slik får overarmen en velfortjent klypepause. Som for eksempel når manne bestemmer seg for å hoppe av bussen på første hotellstopp for å finne vann til femåringen som er litt tørst. Jeg skal til å protestere. Synes gutten burde klare å vente i ti minutter til. Tenker at han kanskje ikke rekker det. Men. Mister Fix-it er hans mellomnavn. Ingenting er vanskelig. Slapp av, snuppa, det går så bra så. Jeg befinner meg fortsatt i drømmeland, og innbiller meg salig at han har rett. Denne gangen. Men realiteten tørker av meg det fårete gliset der bussen skal til å kjøre videre. Uten mann med vann.

Han står ved inngangen til hotellet og veiver med to fingre i været. Hva det skal bety, er usikkert. Kan minne om V-tegnet. Mulig det er favoritt uttrykket ”deux minutes” det skal forstås som. Alltid trenger han to minutter til ett eller annet når jeg spør han om noe. For mitt vedkommende er det like før jeg viser ham de to fingrene motsatt vei. For bussen kjører. Og jeg må reise meg opp og rope fra bakerste rad, på en fransk som ikke ligner noen ting etter å ha reist hele natten og ut i en buss full av folk i svarte tjukklær:

”Stopp! Mannen min har gått av bussen! Jeg tror og håper inderlig at han kommer nå! Beklager folkens, men det er bare så typisk han! Typique! Typique! Typique!”Jeg sier det så mange ganger at som ved en trylleformel begynner bussen å le og simsalabim så er han der. Og jeg kan lene meg tilbake i den deilige drømmen. Og etterhvert nyte dekket bord og bugnende buffeer. Ah!

Husker du den glade jenta som vant melodi grand prix i gamlelandet den gang jeg og noen av dere var unge? Hun var enda yngre, så ung at hun egentlig ikke skulle vært med, elsket livet og er i dag en av mine nye landsmenn.

Jeg visste ikke den gang at Sandra Kim noen tiår senere skulle bli en av mine nye landsmenn. Ei heller at jeg endelig skulle kunne synge med og faktisk forstå. Og jeg visste i hvert fall ikke at jeg skulle komme til å gjøre det. På full guffe. Anbefaler deg å gjøre det samme. Selv om du kanskje ikke befinner deg i palmenes sus og dus. Finn frem mikrofonen. Bruk neven. Utfør håndbevegelsene like begjærlig som Sandra. Det er befriende. Så befriende at mann og barn skal være glade for at det ikke finnes karaoke på dette hotellet…

Slå deg løs på årets første dag!

Je vois des gens courber le dos
Comme si la vie marquait zéro
Moi j’ai quinze ans et je te dis
Whoa whoa… j’aime la vie
(J’aime la vie – la vie, toute la vie)
Il faut y croire, j’ai moi aussi
Des flashs d’espoir, des insomnies
Mais au total, à l’addition

J’aime l’horizon J’aime, j’aime la vie
(Même si c’est une folie)
J’aime, j’aime la vie
(Bravo pour le défi)
J’aime, j’aime la vie
Ne m’en veuillez pas
Je suis née comme ça
J’aime, j’aime la vie
Whoa… et tant pis
S’il pleut un peu beaucoup sur moi
Whoa whoa… tu es là

Devant Jacques Brel, devant Mozart
Je m’sens petite, j’ai le cafard
Je ne suis rien qu’une poussière
Dans cet univers
(C’est la vie! la vie, toute la vie)
Mais dis qu’tu m’aimes, dis qu’tu souris
Mes joies s’enchanent  l’infini
Y a plus de Brel, plus de Mozart
Ma vie redémarre

J’aime, j’aime la vie
(Mme si c’est une folie)
J’aime, j’aime la vie
(Bravo pour le défi)
J’aime, j’aime la vie
Ne m’en veuillez pas
Je suis née comme ça
J’aime, j’aime la vie
Tant pis s’il pleut un peu sur moi
J’aime, j’aime la vie
(Même si c’est une folie)
J’aime, j’aime la vie
(Bravo pour le dfi)
J’aime, j’aime la vie
Ne m’en veuillez pas
Je suis née comme ça
J’aime, j’aime la vie
(Même si c’est une folie)
J’aime, j’aime la vie
(Bravo pour le défi)
Pour les jours qui n’vont pas
J’ai un truc à moi
Je compte sur toi
J’aime, j’aime la vie
Whoa… et tant pis
S’il pleut un peu beaucoup sur moi
Whoa whoa… la vie – oui, tu es là

12 kommentarer om “J’aime la vie!

 1. Godt dere fikk med dere husbonden helt frem til eget hotell! 😉

  Nyt ferien til lyden av Sandra Kim!

  Liker

  1. Joda, han er jo kjekk å ha! 😉

   Jeg nyter, og håper du fulgte oppfordringen til å gaule med – du kan jo bare få med deg datteren som alibi 😀

   Og lykke til med oppgave, tenk det er bare 5 måneder igjen! JIPPI! 😀 😀 😀

   Liker

  1. Tusen takk for det og i like måte, Irene! Koser oss masse, og har fortsatt én uke igjen 😀

   Liker

 2. kjære deg! så deilig det høres ut!
  Her i Trondheim har jeg dristet meg til å ha på en fin BLUSE i dag! ha ha ha ha ! så jeg er også blitt blå(frossen)! Grattis med fantastisk bloggplassering:) Blir så stolt av deg, atte:)

  Liker

  1. Hei Ella! Veldig stolt av bloggplassering selv sjø, og mange tusen takk for stemming 😀

   Blåfrossen i bluse høres kaldt ut brrr! Hørte rykter om en del minusgrader sist jeg snakket med slekta der hjemme… Men når det er sagt, så er det ganske kjølig her på kveldene og vi må ha på varme klær. Men det er vanvittig deilig å ha mellom 20 og 30 grader på dagtid – i januar! Klyper meg fortsatt i den stakkars armen, jeg! 😉

   Liker

 3. Godt nyttår. God ferie. Håper dere kosere dere masse og jeg hadde vært kjempemisunnelig om jeg ikke snart skulle ut på fart selv! 😉

  Liker

 4. Herlig historie! Jeg har faktisk lest den for andre gang, var nemlig innom for litt siden og leste den også, men kommenterte ikke da:-)

  Håper dere har/har hatt en flott tur! Godt nytt år, sier jeg, litt sent:-)

  Liker

  1. Tusen takk for det og godt nytt år til deg – aldri for sent! Og tusen takk for at du kommenterer, det setter jeg stor pris på 😀

   Liker

 5. Innom bare for å si at den sangen har jeg elsket siden jeg hørte den første gang – har noen spesielle minner som jeg kan ta frem og smile sammen med som er knyttet til den – selv om jeg ikke forstår alt, da – spiller ingen rolle;
  jeg synger med – og høyt!!
  Godt innspill igjen, Hege 🙂

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s