I Love Your Blog

Tusen takk til Mammadamen som blant annet nevnte min blogg blant sine ti blogganfalinger, det setter jeg stor pris på og sender herved stafettpinnen videre til mine favoritter.

Reglene er:

– Lenk til den som ga deg prisen
– Besvar spørsmålene
– Gi prisen videre til ti bloggere

Nå er det klart for spørsmålsrunden som jeg har besvart etter beste evne og som har vært et kjærkomment avbrekk fra terapeutisk surmuling (nja, litt surmuling ble det jo, men mindre enn vanlig tror jeg):

1. Hvorfor startet du å blogge?

Som jeg har påpekt flere ganger her inne, så er det kusinen min sin skyld. Det kan du lese mer om her og her dersom du er interessert. Men kortvarianten er uansett at hun insisterte så voldsomt at jeg ble lei av alt maset. Vi kan skravle i timesvis på telefonen (takket være gratis Internett telefonering via Voipbuster som anbefales for de som er i utlendighet eller som kjenner mennesker som befinner seg der ettersom du kan ringe gratis til hjemmetelefoner i en rekke land) og mine historier fra hverdagen her nede fascinerte såpass at hun var sikker på at andre ville kunne lære mye av mine erfaringer i utlendighet. Det var veldig lenge jeg ikke var enig i akkurat det, og syntes dette med blogg ikke hørtes ut som noe for meg. Jeg hadde en formening om at det var forbeholdt den mye yngre garde og ingen anelse overhodet om det blogguniverset som allerede hadde eksistert i mange år inni PC-en min.

Og jeg har heller ikke angret en dag på at jeg begynte. Så jeg benytter anledningen nok en gang til å takke min kjære kusine, Elisabeth, for den bragden det måtte ha vært å overtale meg. Jeg vet jeg er sta, men godt er det at hun er enda staere. Hennes blogg kan du lese her. Noe jeg anbefaler på det sterkeste.

2. Hvilke blogger følger du?

Jeg følger bloggene til folk jeg synes skriver godt og som kan bidra til å åpne øynene mine for nye perspektiver. Det blir litt sånn «alt mellom himmel og jord» og gjerne de som også befinner seg i utlendighet.

Nå som jeg endelig har forstått Google Reader – takket være en av favorittbloggerne mine sitt blogginnlegg om stjernemerking, så er det mye lettere å følge alle sammen. (Ja, jeg vet, dette har nok eksistert i hundre år allerede og ja, jeg vet, jeg er treg.) Nå gjenstår det bare å få til og legge ut stjernemerkingene her på bloggen min, slik hun har gjort, men det virker ikke som det går an på WordPress. Noen som vet? Ellers må jeg kanskje gjøre som hun rådet meg til: Hoste selv…

Det blir nok litt hosting og harking før den tid kommer.

3. Favorittmakeupmerke?

Sminke bruker jeg lite av, og handler ergo svært sjeldent. Jeg  har en tendens til å havne foran de merkene hvor det befinner seg et menneske som fortest mulig kan ta frem det jeg trenger fra skuffene. Leser du svaret på spørsmål nummer fem, ser du ut hva de to produktene er.

Jeg har forresten en alvorlig intensjon om å sette meg mer inn i disse tingene, for det begynner å bli vanskeligere å holde øynene oppe kun med vannfast mascara og jeg innser det nok må sterkere skyts til nå som jeg begynner å bli såpass godt voksen.

Jeg har dessuten lyst til å ha velstelte negler, men får det ikke helt til etter en skjønnhetspleier i England fortalte meg at det er vanskelig for sånne som meg med små negleplater og liten plass til neglelakk…

Dette blir nok en av prioriteringene i 2011 eller 2012. Aldri for sent å bli velstelt.

4. Favorittklesmerke?

Det går ikke en dag uten Levi’s.

Og så er jeg veldig glad i Jigsaw.

Jeg kjøper ikke klær for tiden forresten, da jeg har et veddemål gående med mannen. Han mente jeg ikke ville klare å la være og kjøpe nye klær på et helt år, noe jeg er godt i gang med etter fem måneder med klestørke. Det begynner å holde hardt, men jeg trøster meg med at det er bra for miljøet.

5. Ditt må-ha make-up-produkt?

De to minuttene jeg bruker på å sminke meg om morgenen må jeg ha noe som skjuler trøtte ringer under øynene og vannfast mascara for å åpne dem opp og holde dem oppe.

6. Favorittfarge?

Blå. Som himmelen og ringene under øynene mine.

7. Parfyme?

Liker godt «Pure» av DKNY som mannen kom hjem med her forleden. God lukt og for en gangs skyld praktisk flaske. Ettersom mannen syntes den var litt liten, kjøpte han i tillegg Paco Rabanne sin siste tror jeg det er, Lady Million. Og den er god.

Han ville nok forsikre seg om at kona lukter godt selv om hun går rundt i gamle klær.

8. Favorittfilm?

Den siste i rekken må være «Il y a longtemps que je t’aime» som jeg har skrevet om her. Ellers er det selvfølgelig mange, mange flere.

Var dessuten nettopp på kino og så «Made in Dagenham» og den føyer seg lett inn i rekken av filmer jeg anbefaler. Britisk «feelgood» film på sitt beste og som de heldigvis viste på den alternative kinoen hvor filmene tekstes og ikke dubbes. Tenk å gå glipp av skikkelig østkant London dialekt på en film som handler om damer som jobber på fabrikk og bestemmer seg for å streike da de oppdager at mennene tjener bedre enn dem kun fordi de er menn? Det ville vært en skikkelig nedtur å se den franskdubbet med usynkroniserte leppebevegelser. Noe jeg selvsagt ikke utsetter meg for, men som mine nye landsmenn ikke kan forstå. «Du må jo kunne tilpasse deg såpass, heh?» Neiheiognåeidu. Der går faktisk grensen for hva en stakkars utlending skulle måtte finne seg i av selvutslettelse!

Gleder meg som et barn til «The King’s Speech» kommer forresten. En film jeg ihvertfall ikke kan se for meg kan fungere med dubbing. Kanskje jeg bare må se det på pur f… liksom?

9. Hvilket land vil du besøke og hvorfor?

Norge. For da får jeg se igjen alle de menneskene jeg savner så sårt i hverdagen min og vandre rundt i vakker natur og vedlikeholde norsken til barna og handle inn nytt lass med norske remedier (blant annet sitronpepper, bakepulver, Freias gelepulver, barnebøker, potetmel, prim osv) og spise brunost og snakke norsk dagene lange og være morsom og meg selv hundre prosent. Det er avslapning det.

Utenom Norge sier jeg ikke nei takk til en tur til land med god mat og få skyer på himmelen. Der er det heldigvis ganske mange og velge imellom.

10. Still og besvar det siste spørsmålet selv: Vil du noengang skrive ei bok?

Jeg er allerede godt igang.

— — —

Mine  bloggpriser går til følgende ti blogger, ettersom det begrenser seg til ti får jeg ikke med alle dessverre men du kan kikke på lenkeslisten min for å få oversikt over dem alle:

Akkurat!

Alt godt

Den afrikanske farmen

Eek, A Geek!

Elisabeths Eldorado

Hannes hjørne

min såkalte blogg

Sonjas Ordentlige Blogg

Stines spanialiv

Under Stjernene

Undreverset

~SerendipityCat~

Reklamer

27 kommentarer om “I Love Your Blog

 1. Oi, så hyggelig å få pris! Tusen takk, det setter jeg veldig pris på. Så får vi se om jeg kommer i gang med spørsmålene snart!

  Liker

  1. Bare hyggelig! Og ingen hast 😉 Du kan jo lage en bildeserie? Elsker bildene dine, og spesielt med det nye kameraet du har fått deg 😀

   Liker

 2. Hegeeeeeeeee! Takk-takk! 🙂 Så kos. Der fikk jeg press på meg, gitt. Også jeg som lå og ikke fikk sove i går kveld og tenkte jeg skulle legge ned hele bloggen. Hmmm……. Den som følger med vil se! 🙂 Klem

  Liker

  1. Der ser du! Nå trenger du ikke legge ned bloggen likevel 😉 Jeg har sånne dager jeg også, men så dukker det alltids opp noe jeg vil skrive om likevel og så glemmer jeg den tanken for en stund. Venter spent 😀 Klem tilbake

   Liker

 3. Hurra meg rundt og tusen takk, fineste du!

  Dessuten; gjett om jeg er glad for at jeg «tvang» deg i gang med bloggingen! 🙂

  Liker

  1. Bare hyggelig og skulle bare mangle! Kommer svarene i diktform tro? Det hadde vært noe… Veldig glad for tvang (uten anførselstegn takk), for det var akkurat det det var, eneste kniven på strupen som manglet 😉

   Liker

 4. Oh dear…! En utfordring. Også jeg som står midt i pakking og siste forberedelser. Altså, jeg kommer tilbake til denne om en stund, girl. Jeg må bare på ferie først. 😀

  Liker

  1. God tur på ferie! Det tenker jeg du fortjener 😀 Og så venter jeg i spenning på hva slags makeup og slikt du driver med der på farmen din…

   Liker

   1. Jeg har stor tro på gjørme som rensende ansiktsmaske. Eller eventuelt kamuflering av rynker og ujevnheter. 😀

    Hvis ikke det er mineral-makeup så vet ikke jeg…!

    Soverommet er å fylt til randen av krimskrams jeg innbiller meg at jeg trenger, og det er ikke snakk om at halvparten av det kommer til å passe i en sekk. Og enda mer tvilsomt om jeg i så fall vil være sterk nok til å gå rundt å bære på den. Pakkeforsøk nr 2 rett etter en kaffe….

    Liker

   2. Gjørme høres ut som en god plan for å dekke til det meste 😀 Gleder meg til å høre mer om akkurat det! Håper du har kommet deg i mål med pakkingen, så får du ha god tur hvor enn du skal – du skriver kanskje en snutt om det etterpå?

    Liker

 5. Jeg prøvde å svare, men så klikka det noe her… vel vel.. Uansett: Hyggelig å få være med på denne lista! 🙂 Skal forsøke å klore ned noen ord til svar også.

  Ønsker deg og dine en fin uke videre. 🙂

  Liker

  1. Tusen takk for det og i like måte! Du svarer om du ikke har noe annet å skrive om en dag men har lyst til å skrive likevel 😀

   Liker

 6. For å legge til ei liste med stjernemerkede artikler fra Google Reader på WordPress kan du gjøre som følger:
  1. Gå til Google Readers innstillinger–> tags og gjør stjernemerkede artikler offentlige.
  2. På samme side, under innstillinger, trykk på «vis allment tilgjengelig side».
  3. I høyre marg, under profilbildet ditt finner du et lite oransje symbol der det står «Atominnmating», eller «RSS-feed», litt avhengig av hvilket språk du bruker. Klikk på denne. Du får muligens opp ei side som bare er full av symboler, eller ser veldig uoversiktlig ut, men kopier linken til denne siden.
  4. Gå til WordPress–>Utseende–>Widgets.
  5. Velg widgeten som heter RSS og har beskrivelsen «Innlegg fra en Atom- eller RSS-strøm». Lim inn linken du kopierte fra den allment tilgjengelige siden.

  Et voilà!

  Bare spør om du lurer på noe, det ble kanskje litt rotete, og jeg bruker norsk språk på Google Reader, så det kan hende akkurat navnene er bittelitt forskjellige.

  Liker

  1. Åh, nydelige du! Dette skal jeg se nærmere på! Jeg kom så langt som til punkt nummer 3. Der forsøkte jeg å kopiere javaskriften inn i en widget, men det gikk ikke. Så da prøver jeg dette, tusen takk 😀

   Liker

   1. Bare hyggelig 😀 Har nettopp funnet ut av det sjøl, syns det var kjempeflott å få en liten boks med de innleggene jeg liker hos andre i høyremargen 🙂

    Liker

 7. Åh, så utrolig hyggelig – tusen takk for bloggkjærlighet! Det gjorde godt nå, jeg er inne i en litt kjip periode (helsemessig), så det blir ikke mye blogging. Skal se dette her får fart på meg. 😉

  Liker

  1. Så kjekt at du ble glad! Jeg hadde selv litt bloggtørke når jeg fikk den, og da var det fint å kunne svare på en sånn 😀

   Masse god bedring 🙂

   Liker

 8. Tusen takk skal du ha! Dette var hyggelig. (Beklager treg respons. Etter at jeg sa i mitt kommentarfelt at jeg er så treg av meg, så syntes jeg at jeg virkelig burde leve opp til det og være ekstratreg. Det ga mening inne i hodet mitt, men når jeg ser det svart på hvitt, blir jeg litt oppgitt over meg selv)

  Liker

  1. Hehe, ingen grunn til å være oppgitt! Jeg for mitt vedkommende oppdaget ikke denne kommentaren før nå… 😉

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s