Avisinnlegg anbefales

Dersom du ennå ikke har fått det med deg i dagens utgave av Aftenposten på nett, vil jeg anbefale deg å lese Rebekka Borsch  sitt perspektiv på Brochmann-utvalgets innvandrerregnestykke i «Menneskets nytteverdi i AS Norge.»

«Kan hende jeg er litt følsom, men jeg trodde slike vurderinger av store befolkningsgrupper, basert på etnisitet, hørte fortiden til.»

Skriver hun. Det var akkurat denne følelsen jeg satt igjen med etter å ha fordøyd nyheten om at et slikt regnestykke faktisk var satt opp. Et regnestykke som ikke bidrar til avstigmatisering av sårbare grupper, men som i tillegg til alt annet unødvendig, gir FrP og deres velgere blod på tann.

Dette innlegget hører inn under det beste jeg har lest om denne saken. Det peker ikke bare på den totale mangelen på medmenneskelighet  en slik kalkulering av tall bevitner, men beskriver også lettelsen over å tilhøre «riktig» innvandrergruppe.

Jeg har også gjort meg samme refleksjoner dessverre. For jeg har mer enn nok med integreringen min. Dersom jeg i tillegg skulle forholdt meg til spørsmålstegn ved min verdi som menneske eller folk som ikke kjenner meg sine fordommer på av hudfarge for eksempel, da hadde nok språkutvikling og kulturell tilpasning måtte seile sin egen sjø.

2 kommentarer om “Avisinnlegg anbefales

  1. Bra skrevet avisinnlegg, og veldig interessant det du sier på slutten med hvordan du har mer enn nok med integrering. Jeg er sannelig glad jeg ikke er i en situasjon hvor jeg blir tvunget til å flykte fra landet mitt til et sted hvor alle ser ned på meg…

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s