Til topps i integreringens navn

«Til Topps ble arrangert for fjerde gang denne helgen.  I år deltok over 1000 deltagere fra ulike grupper av flyktninger, Røde Kors, asylsøkere, norskopplæringssentre og kommunetiltak.»

Leser jeg i Utrop.no akkurat nå. Dette arrangementet hadde jeg aldri hørt om, og leser videre:

«Til Topps-prosjektet handler om å skape vennskapsbånd og lokale møteplasser gjennom hele året, ved at frivillige og deltakere forbereder seg sammen til turen og beholder kontakten etterpå, forklarer leder for IMDi Vest Ohene Aboagye.»

Wow. Så flott! På hjemmesiden deres står det følgende:

«Vi inviterer alle som er interessert i integreringsarbeid i Norge til å bli med på fjelltur – mot toppen av Galdhøpiggen eller i fjellområdene rundt! Årets arrangement finner sted 24. -25. juni 2011.Til Topps er et årlig arrangement som foregår over to dager, og 2011 er fjerde gang det går av stabelen. Til sammen har over 3000 mennesker fra mange ulike nasjoner vært med oss på tur!» 

En av deltakerne er Farhiyo Yusuf, en seksbarnsmor fra Somalia, har vært med tidligere. Siden forrige gang har hun trent mye, byttet til kortere kjole og fjellsko:

«Forrige gang gikk jeg fra Spiterstulen og det var mye vanskeligere. Men det var deilig og jeg ville tilbake. Og nå er jeg her igjen. Det har vært greit å gå opp denne gangen og jeg er kjempefornøyd, fortalte en smilende Farhiyo til imdi.no.»

Jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg til å spre det gode budskap. Kanskje jeg melder meg på til neste år?

Reklamer

10 kommentarer om “Til topps i integreringens navn

 1. De har såntnoe andre steder også; her i byen har den lokale turistforeningen jevnlig turer for folk som ikke er oppvokst i Norge blandet med ‘oss vanlige’ kjedelige hvitinger. Kjempestas når folk fra flatt landskap i ørkenland kommer til en topp med drømmeutsikt mot Kjerringøy og Lofoten… Anbefales veldig!

  Liker

  1. Det er jo rett og slett genialt. Den beste måten å komme i nærheten av den norske folkesjela på, er jo nettopp å verdsette turer i fjellet. Jeg tenker spesielt på den somaliske seksbarnsmammaen, hun hadde jo virkelig blitt bitt av basillen 😀

   Liker

 2. Dette er et kjempekult prosjekt! Jeg traff en av de som var med i fjor for noen uker siden, og han var stolt, helt i hundre og superentusiastisk over fjorårets tur. Fortsatt! Det sier sitt, tenker jeg.

  Liker

  1. Herlig altså! Og dette viser at integrering er et toveis-prosjekt, ikke noe innvandrere skal være ene alene om ansvaret for. Gir man litt, så ser det ut til at man kan få mye tilbake…

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s