I kveld skal jeg se

NRK1 kl 22.30

Fremmed i Norge

NRK sin nettside står det følgende om programmet:

«En stadig større del av Norges befolkning har innvandrerbakgrunn, og hvert år flytter tusenvis av mennesker fra fremmede kulturer hit for å starte et nytt liv.

I den norske dokumentarserien, «Fremmed i Norge», forteller innvandrerne selv sine historier, uten det sedvanlige mediefilteret vi er vant til. Serien baserer seg i stor grad på hovedpersonenes egne opptak og videodagbøker på en måte som i norsk sammenheng representerer noe nytt.

Forventninger fra flere hold
Her møter de stort sett økonomisk trygghet og gode levekår, men samtidig opplever mange en forventning fra samfunnet om at de skal integrere seg snarest mulig. Men hvordan skal en innvandrer bli en del av det norske samfunnet uten å miste seg selv i prosessen?

Hovedpersonene
I første episode blir vi kjent med hovedpersonene i serien.

Irakiske Mido bor alene på Langhus i Akershus og har ingen familie i Norge. Etter å ha slitt lenge med å få seg nye venner melder han seg inn i AUF, og da tar livet en ny vending.

Samuel kommer fra Elfenbenkysten og bor nå i Halden sammen med sin kone og to sønner. For å finne mening i tilværelsen må han skaffe seg en jobb, og det er lettere sagt enn gjort.

Sazgar kommer fra Iran og har vært på flukt store deler av livet. Nå har hun flyttet til Fredrikstad, og her tar kjærlighetslivet en viktig vending.

Hovedfokuset for Siang (28) fra Burma er å skape en god framtid for sønnen Daniel i Sandnes. Men i tillegg til å være alenemor skal hun lære norsk, få seg en utdannelse og komme inn i et sosialt miljø. Samtidig savner hun moren sin dypt.

Alireza (18) fra Afghanista, elsker yrende folkeliv, islam og varmt klima. Når vi møter ham, er han nettopp blitt bosatt i fraflytningsrammede Båtsfjord, et forblåst sted med to tusen innbyggere helt nord på Finnmarkskysten. Der skal han skape et nytt liv for seg selv.

De to døtrene til Mi Van (28) oppdras som andre norske barn, men selv bruker hun mye av tiden sin på hjemlandet Vietnam. For å generere inntekter til vanskeligstilte vietnamesiske barn arrangerer hun en storstilt missekonkurranse i Oslo konserthus.»

Og ettersom jeg er i gamlelandet på vinterferie, skal jeg se den her!

Ha en fin kveld.

Reklamer

9 kommentarer om “I kveld skal jeg se

 1. Er ikke stikkordet «proxy» for å få sett nrks sendinger på nett-tv utenfor Norge? Synes å ha lest at de bare blir videreformidla til norske ip-adresser pga rettigheter.

  Liker

 2. Jeg fikk sett den. Får stort sett sett alt egenprodusert uten problemer, selv uten norsk ip-adresse. Direktesendinger funker derimot ikke, selv ikke om vi endrer til norsk ip-adresse.

  Og så til saken: veldig bra serie!

  Liker

 3. Vi så den via et program på Apple TV. Ser at det ikke funker på nettsiden til NRK. Aner ikke hvorfor det funker et sted og ikke et annet..

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s