Mer aktive og bedre integrert

worldagro2012.com
worldagro2012.com

Hvem da? Tenker du kanskje da, for dette har du ikke lest noe om i avisene i dag. Og dersom det stod noe om integrering der, ja, så var det ikke noe bra. Det er i hvert fall helt sikkert. Du husker kanskje ikke helt hva som stod, men at det skulle ha inneholdt noe som helst positivt om noen som helst som driver med slikt til daglig, nehei, det har du ikke noen særlig tro på.

I beg to differ. Som vanlig. For jeg er jo hjernevasket når det kommer til integrering, i og med at jeg har følt og fortsatt føler det på kroppen, dessuten fant jeg dette:

«Tallene er de ganske klare. Selvom menn med minoritetsbakgrunn ligger omtrent åtte prosent under etnisk norske menn når det gjelder deltakelse i utdanning og arbeid, har de en stigende deltakelse enn tidligere. De er dessuten bedre integrert på arbeidsmarkedet enn innvandrermenn i andre europeiske og skandinaviske land (BLEND, norges flerkulturelle avis).»

Jeg sjekket for sikkerhets skyld forsidene til Aftenposten, VG og Dagbladet på nett (og fortet meg ut igjen, for det var ikke mye hyggelig lesning, puh!), og nei, jeg kunne ikke finne noe om denne nyheten hos noen av dem. Dersom jeg tar feil, vil jeg gjerne vite!

Og dersom du vil lese mer, kan du gjøre det her.

4 kommentarer om “Mer aktive og bedre integrert

 1. Minner meg om en tittel i et NRK Super program datteren min så på tidligere. Innholdet i den programposten vare bare tull, men tittelen passer. Der presenterte de «de egentlige nyhetene» e.l. Avisene gir inntrykk av at integrering er noe de er opptatt av, men positive nyheter er ikke like interessant. Jeg var ikke klar over dette, og visste ikke om Blend. Kanskje var ikke bloggen helt død likevel, selv om noen nylig skev en bok om nettopp det. Noen må skrive om det vi egentlig bør lese.

  Liker

  1. Jeg kunne ikke vært mer enig! Nå er jo integrering hjertebarnet mitt, ettersom jeg har følt og fortsatt føler det på kroppen selv, og jeg har ikke tenkt å begrave min blogg med hverken det første, andre eller tredje i hvert fall!

   To be continued … 😉

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s