Hvordan går det med boka?

Er et spørsmål jeg ofte får om dagen. Så ofte at jeg nesten angrer på at jeg noensinne fortalte til noen at jeg har skrevet en roman som nå venter på å bli utgitt. Eller ha vet jeg? Kanskje boka egentlig helst vil slippe? Hvordan det går med boka, er det vel strengt tatt bare boka som kan svare på. For alt jeg vet, skulle den kanskje aldri vært skrevet. Det å bli kastet i søppelkasse etter søppelkasse, kan umulig være noe gøy. Forlag flest vil nemlig helst ha manus i papirutgave, noe som selvsagt ikke er en billig fornøyelse når det skal sendes helt fra Belgia, og jeg er glad jeg slipper å være til stede når romanen blir slengt i en søppelkasse som en hvilken som helst bunke med unyttig papir. Eller makuleringsmaskinen. S-k-r-e-k-k-o-g-g-r-u!!

Selv velger jeg å  tro på det gode i mennesket og ser for meg at baksiden av manussidene blir tatt med hjem til forlagets ansatte med barn som bruker dem til tegneark. Datteren min elsker å tegne, og tegner på alt hun får lov til å tegne på. Denne hadde jeg i lomma da jeg løpte 20km i Brussel i helga:

Heia mamma!
Heia mamma!

Tanken på at romanen kan bli brukt til noe nyttig der den gang på gang blir avvist av litterære mennesker, gjør godt for mammaen dens.

Dersom du lurer, så har boka fått svært variende tilbakemeldinger. Alt fra massakre til wow, samt noen nøytrale innimellom. Tiden det tar (og tid tar det vitterlig, veloppdratt som jeg er, sender jeg nemlig bare manus til ett forlag i gangen), har jeg heldigvis andre ting å holde på med, blant annet skisserer jeg neste bokprosjekt, som også handler om, ja, du gjettet riktig: Integrering. Hakk i plata er som kjent en kronisk tilstand hos innvandrere flest.

Og så har  jeg funnet en meme-generator på internettet – farlig, farlig, men herlig, herlig!

Hjemmelaget poster/plakat/mem/meme - eller hva det nå heter på morsmålet
Hjemmelaget poster/plakat/mem/meme – eller hva det nå heter på morsmålet (Jada, det var en apostrof i ‘everybody’s’ men meme-gereratoren ville ikke ha den der …)

To be continued …

6 kommentarer om “Hvordan går det med boka?

 1. Fylg med i neste bolk 🙂 Fin plakat. Og så venter jeg og spør ikke, før om et års tid 🙂
  Klem 🙂

  Liker

  1. Du må bare spørre, mormor, for du spør så sjelden uansett – det er mer de jeg møter daglig, som spør meg omtrent, ja, daglig 😉 Og takk, veldig stolt da jeg fikk det til, selv om det ikke var så vanskelig, da. Stor fare for at det blir flere slike med tiden 😀 Klem 🙂

   Liker

 2. Hei, Hege. Jeg har vært helt fra begynnelsen overbevist at dine fortellinger angående din opplevelser som innvandrer i den fransktalende Belgia skulle hovedsakelig interessere samfunnet der du bor – nettopp som du har evnet å fange min oppmerksomhet, som franskmann, da jeg leste deg første gang – først og fremst fordi det er heller oss, fransktalende folk og land, som du beskriver i din blogg, vår kultur, våre vaner, og vår mate å oppføre oss mot innvandrer, enn Nordmenn. Derfor tror jeg at ditt verk kunne få en stor interesse – og uten tvil nå en større leserekrets enn i Norge – om du sendte en oversettelse på fransk av ditt manuskript til noen belgisk/fransk forlag. Har du tenkt på det ?

  Liker

  1. Hei Geitost! Lenge siden sist, hyggelig å høre fra deg igjen 🙂 Drømmen er at romanen blir oversatt til alle slags språk, hehe, og en vakker dag håper jeg at også frankofone mennesker kan lese det jeg har skrevet. Men i boka har jeg egentlig ikke lagt veldig vekt på Belgia eller fransktalende mennesker som sådan, annet enn at det er det landet hovedpersonen tilfeldigvis bosetter seg i. Den røde tråden er kultursjokket og problemene som kan oppstå når man blir stagnert i de vanskeligste fasene. Jeg synes dette aspektet av integreringen er veldig undervurdert, og ønsker derfor å sette søkelyset her. Jeg forsøker derfor å gjøre handlingen i romanen så universell som mulig, det vil si at jeg håper innvandrere flest, uansett hvor de har immigrert i verden, vil kjenne seg igjen i følelsen av å være ekstremt utenfor når en blir språkløs og ikke kjenner de usynlige, kulturelle kodene. Målgruppen er derfor både immigranter, pårørende og samfunnet forøvrig, uansett bosted i grunnen, og ettersom den er skrevet på norsk håper jeg den først og fremst blir utgitt i Norge – og at det ikke tar lang tid før den blir oversatt til andre språk. Det er lov å drømme! 😀

   Liker

 3. Så godt som du skriver på bloggen er det all mulig grunn til å tro at romanen blir ‘lesverdig’. Ser frem til å lese den. Regner med du forteller her når den er i salg?

  Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s