Godt nytt år!

Bedre sent enn aldri får jeg kanskje si. Januar kom og gikk uten at jeg fikk det med meg, noe som sikkert er like greit ettersom det er en måned jeg ikke har et kjempegodt forhold til. Her i Belgia er vinteren kald, våt og mørkegrå. Sånn ser den ut:

Grå himmel

Januar er verstingen med iskaldt regn og en himmel så grå at den må tilgis, som den belgiske visesangeren Jacques Brel synger så treffende i en av favorittvisene mine «Le plat pays» – det flate landet. Barna og jeg pleier å høre på den i bilen på vei til skolen på de verste dagene, og da synger (les: gauler) vi med ekstra høyt når det kommer til «Un ciel si gris, qu’il faut lui pardonner». Og vi er i grunnen enige i at det hjelper litt mot dette mørkegrå som gjerne invaderer oss tidlig morgen.

For meg personlig markerer også denne visa et vendepunkt i integreringen min. Jeg husker den gangen jeg for første gang hørte den på ordentlig. Det vil si at jeg hadde nok språk til å forstå ordene, og betydningen av dem, samtidig som jeg faktisk kjente en følelse av, jeg vet ikke, kanskje ikke akkurat patriotisme, men i  hvert fall en følelsesmessig tilhørighet. Litt sånn, du må ikke komme her å si noe stygt om «Le plat pays, qui est le mien» – det flate landet som er mitt.

Her kan dere høre den selv:

 

Hadde jeg hatt tid, skulle jeg gjerne oversatt hele teksten til norsk. Det får bli en vakker dag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s