Ei helt vanlig uke!

Ettersom jeg har hatt nøyaktig samme samtale med en i familien i Norge allerede, så legger jeg ut reprise fra fjoråret i håp om at det for første gang kommer noe sånt som:

«Ah, ja, det stemmer, dette er jo en helt vanlig uke for dere i Belgia, og kanskje mange andre land i verden. Det er ikke rart, bare annerledes, ikke sant? Det at vi her i Norge gjør ting på én måte, betyr jo ikke at det bør være slik alle andre steder!»

Det er kanskje for mye forlangt, men det er lov å håpe. For uansett hvor mye en snur og vrir og vender på det, så er dette en helt ordinær uke for oss – på torsdag har jeg blant annet avtale på sykehuset for CT-undersøkelse, og på fredag er det vanlig arbeidsdag. Men til alle dere som i dette øyeblikk farer over viddene med perfekt smurte ski og strålende humør: GOD PÅSKE!

C'est la vie!

Påskebildet til og med jeg skjønner det ikke er noen vits i å poste på Facebook. Påskebildet til og med jeg skjønner det ikke er noen vits i å poste på Facebook.

Jeg har sagt det før, men må tydeligvis si det igjen: Denne uka er ei helt vanlig uke her i Belgia. Ei helt normal uke uten en eneste fridag. Jeg gjentar, ikke en eneste bitteliten flik av fri. Til og med barna er på skolen, ja, tenk, hver eneste dag. Det er helt sant. Ja, jeg har skjønt det nå, tenker du vel, hvorfor er det nødvendig å insistere i en hel paragraf – kan ikke bloggforfatter finne på noe annet å gjøre på ikke-fridagen sin?! Jo, gjerne det, men nå har det seg altså slik at jeg bor i dette landet på ellevte året, og hvert år har jeg nøyaktig den samme dialogen med samtlige i familien min der borte i gamlelandet:

– Hva skal du gjøre i påska, da?

– Ikke noe…

Vis opprinnelig innlegg 203 ord igjen

3 kommentarer om “Ei helt vanlig uke!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s