Har nesten for mange som vil hjelpe flyktningene

humanity

«Røde Kors i Tromsø opplever en så stor pågang av folk som ønsker å bli flyktningguider at de per i dag har flere guider enn flyktninger,» står det her.

Jeg leser artikkelen til øyet blir stort og vått. Om nordmenn som ønsker å gjøre en forskjell fordi de har ekstra tid til overs, om at det er mennesker i alle aldre som melder seg til tjeneste, men at de trenger flere menn. Og jeg leser om Arun Gadgil. Han kom selv til Tromsø for 39 år siden, og ble veldig godt mottatt. Nå ønsker han å gi noe tilbake:

«Vi må alle gjøre det vi kan. Når jeg ser køen av folk som ønsker å være her i dag sier det meg at det finnes en underskog av velvillighet i Tromsø, som ikke alltid kommer frem. Det eneste som kommer frem er uttalelsene til politikerne som bare vil gjøre ting verre. Da er det viktig at vi som vil hjelpe viser oss, og er en slags motvekt, sier han.»

I kjølvannet av flyktningekrisen som toppet seg i fjor, slår det meg stadig vekk at nordmenn flest ikke er så egoistiske og bortskjemte som enkelte vil ha det til. Omtrent daglig leser jeg om flotte initiativer rundt om i landet, hvor mannen i gata og nabokjerringa bidrar med en utstrakt hånd til medmennesker som har flyktet fra krig. Det virker på meg som om folk flest virkelig har forstått hva integrering dreier seg om, og at dersom det skal lykkes så må lokalsamfunnet bidra. Fortsetter det slik over det ganske land, kan det tenkes at integreringen i Norge blir ekstremt vellykket.

God helg!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s