Siste nytt fra bokfronten!

33_volvo_240_thumb

Jeg husker en nabo vi hadde i oppveksten min, som ikke kjørte bil. Dette var ikke så veldig uvanlig på hverken sytti- eller tidlig åttitallet, men det som var litt uvanlig likevel med denne naboen, var at han hadde campingvogn.  Ettersom han ikke hadde bil og heller ikke sertifikat, sto denne campingvogna parkert på plassen sin i gata hvor jeg bodde, hele året. Etter noen år skaffet han seg omsider bil, eller hvis jeg ikke husker feil, arvet han den av en gammelonkel som hadde gått bort. Men han kunne fortsatt ikke kjøre den, for han hadde fortsatt ikke kjørt opp. Dermed fikk campingvogna en nabo på parkeringsplassen, som var akkurat like stillestående som seg selv året rundt. Etter å ha stått der og følt seg ubrukelige i et par år, skulle det heldigvis bli fart på sakene. Naboen min hadde sett seg lei på å være innehaver av både bil og campingvogn uten å kunne benytte seg av noen av delene, så han bestemte seg for å ta kjøretimer. Og endelig, en dag på vårparten i 1984, kjørte nabo avgårde i arvet bil og lite brukt campingvogn til eksotiske steder i Nord-Trøndelag.

Og hva i all verden har denne historien med romanen min å gjøre? Jo, den handler om å gjøre ting i en litt annerledes rekkefølge enn det som er vanlig. Da «En hel verden forsvinner» ble utgitt i mai, kom den først i Ebok format. Vanligvis er det vel omvendt, at papirboka kommer først, deretter eBoka. Hvis de ikke blir utgitt samtidig. Én annen sak, er at papirutgaven selvsagt kommer i innbundet utgave aller først, men da jeg omsider bestemte meg for å trykke opp papirbøker i høst, var ikke innbinding aktuelt. Foreløpig måtte det bli pocketformat. Se så fin den er:

Bokbikde fra Notabene
Boka mi i hylla på Notabene bokhandel på Byhaven i Trondheim. (Foto: Eirin Dahl)

Den har fått mange flotte tilbakemeldinger. Lesere skriver til meg og forteller at boka var så spennende at de ikke klarte å legge den fra seg underveis, kjempegøy! Noen har også vært så greie at de har lagt igjen kommentar på salgssiden for eBoka, som du kan lese her. Og sist, men slett ikke minst (!), sjekk den flotte tilbakemeldingen den fikk av selveste Thomas Hylland Eriksen:

Thomas Hylland Eriksen tilbakemelding

Har du ikke lest den ennå, men blir fristet av all denne viraken, så er det bare å komme seg til nærmeste bokhandel og be dem å bestille boka til deg. Dersom du foretrekker eBok, kan du kjøpe den her.

Og hvem vet? Kanskje jeg gjør som den gamle naboen min, nemlig alt helt omvendt?  Første opplag av romanen i papir selger godt, og papirutgavesalg har selvfølgelig gitt mersmak, for nordmenn ser ut til å foretrekke det. Så jeg må innrømme at jeg så smått har begynt å drømme om innbundet utgave. For er det egentlig så farlig om det skjer i omvendt rekkefølge?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s