Interessert i foredraget «Integrering er ikke for pyser»?

IMG_6439

(Trøndalgs Europakontor i Brussel sitt årsmøte juni 2016)

Et erfaringsbasert og personlig foredrag som handler om utfordringene man møter når man kommer til et nytt land og en ny kultur. Temaer som omhandles er blant annet språkbarrierene, kultursjokket og isolasjonsfasen som så ofte oppstår i kjølevannet av en migrasjonsprosess, og fokuserer på hvordan menneskemøter og vennskap kan være en nøkkel i integreringsprosessen.


Tilbakemeldinger:

Elin Landsverk (NAV Skedsmo)

NAV Skedsmo arrangerte et kontormøte med tema integrering. Hege Haugvik var midt i blinken for oss. Dette fordi hun fikk frem mange gode poenger knyttet til hva som kan oppleves som krevende i en langvarig prosess for å komme seg på plass i et nytt land. Hun beskrev dette på en helhetlig, fin og grundig måte. Det var en interessant tvist at hun beskrev sin integrering i Belgia, som norsk. Om en skal ha et arrangement og trenger en til å snakke om ulike faser i en integrering knyttet til blant annet språk og kulturforståelse anbefaler vi Haugvik.

Asmira Delic

Hege Haugvik er helt fantastisk til å fortelle sin historie. Hun klarer å omtale vanskelige temaer med en liten dose humor, noe som er både rørende og underholdende. Jeg var engasjert fra første til siste minutt.

Hedda Vormeland (Frilanser)

Jeg var på Haugviks foredrag på Trondheim folkebibliotek. Hun hadde uvanlig god kontakt med salen og utmerket seg med engasjement og selvironi. Haugvik bruker egne erfaringer med innsikt og selvironi. Stoffet innbyr til refleksjon. Jeg anbefaler henne varmt som foredragsholder.

Per Jynge

Hege Haugvik er både poengtert og nyansert når hun problematiserer et brennbart tema, og hun formidler kunnskap, følelser og erfaringer med både alvor og humor. Disse virkemidlene er særs godt balansert. Hun fremstår med avslappet autoritet og god timing, og evner dessuten å improvisere utfra publikums reaksjoner – og det klarer kun de som er svært godt forberedt.

Kari Klepp (Indre Fosen kommune)

Veldig inspirerende og relevant foredrag om flerkultur! Vi hadde besøk av Haugvik i Rissa. Det var interessant både for nye og innfødte fosninger. Hun blander forskning og statistikk om integrering med personlige anekdoter som illustrerer poengene veldig godt. Dette foredraget passer for alle kommuner og sektorer, da flerkultur finnes overalt. Jeg som innflytter fra by til bygd klarte også å relatere meg til de ulike fasene Haugvik fortalte om.

Maie Sætherskar (Litt av hvert på Fosen)

Nå har jeg endelig vært på foredraget. Etter å ha lest bloggen hennes over flere år og virkelig likt og lest boka hennes (En hel verden forsvinner) var det en like givende opplevelse som jeg forventet meg. Hege har en klok og veloverveid måte å formidle sine synspunkt på. Hun faller ikke i fellen med selvmedlidenhet og snusfornuft. Her får vi betraktninger rundt språkløshet og kultursjokk servert sammen humoristiske og tankevekkende innslag som både for oss til å le og få litt vondt i sjelen. For det er så lite som skal til, skjønner vi, for at vi går i fellen og tror at gebrokkenhet er det samme som uinteressert, ja, faktisk mindre intelligent. At Hege har tatt et kvantesprang fra sin beskjedne natur til en komfortabel foredragsholder er rett og slett beundringsverdig. Takk, Hege, med det har du nå gjort oss mye klokere og engasjerte – du er i sannhet et godt medmenneske.

Anne Guri Hegre Nørholm

Foredraget omhandler ett emne som etter mitt syn er meget aktuelt i tiden. Hege Haugvik klarer å formidle Integreringsprosessen og Kultursjokket på en meget informativ og morsom måte. Ved å bruke egne opplevelser gjør hun foredraget mer nært. For min del viker det slik at en kan bedre forstå at det ikke er like enkelt for feks våre nye landsmenn å komme på «innsiden» i samfunnet vårt. Det krever overskudd og masse innsatsvilje. Gleder meg til å lese boken Hege har skrevet om emne. Håper mange kjenner sin besøkelsestid og booker denne fantastisk flotte foredragsholderen. 

Åse Erdal (KS, Brussel)

Innvandrer? Utvandrer? Er det en stor sak å flytte fra Norge til et vest-europeisk land som Belgia, da? Ja, det kan det være. Mekanismene er like, frustrasjonene og dilemmaene også, oppturene og nedturene identiske, gledene og sorgene er de samme, som når man flytter fra et land i en annen verdensdel til Norge. Det er i alle fall min sterke overbevisning, med botid fra flere land, blant annet Belgia. Lost in translation i årevis. Forvirring om kultur, tradisjoner, oppdragelse, skolesystemer og andre systemer. Hege Haugvik formidler fasene og følelsene i integreringsprosessen på meget god måte og på basis av førstehånds erfaring. Den som er på jakt etter foredragsholder om temaer rundt integrering og innvandring, kan trygt benytte Hege.

Alexander Burmo (Mid-Norway European Office / Trøndelags Europakontor, Brussel)

Trøndelags Europakontor har brukt Hege ved flere anledninger som foredragsholder. Hege kan kunsten med å engasjere publikum med en innlevelse og talemåte som er usedvanlig god. Hun evner å få tilhørerne til å leve seg inn i problemstillingen og er på alle måter veldig interessant å høre på. Anbefales på det sterkeste!

Er du interessert? Ta kontakt via epost: hege.haugvik@gmail.com

Reklame